Over mij en over de salon

Mijn naam is Nadia Helling en ik ben de trotse eigenaresse van Trimsalon Purrrrfect dogs and cats. Ik heb zelf 4 kindjes en 3 honden kindjes: een Yorkshire terriër, een kruising maltezer/Yorkshire terriër en een dwergkeesje. Ik ben opgegroeid met grote honden: Duitse dog, Berner Sennen en Golden retriever.

Alle hondjes stelen mijn hart, maar hondjes die angstig zijn, uit het buitenland komen of wat ouder zijn net een beetje meer.

In mijn salon zijn alle honden en katten welkom. Groot, klein, druk of juist angstig. Ik zal er altijd voor zorgen dat uw hond of kat zo ontspannen mogelijk de salon weer verlaat.

Ik ben zeer begaan met het welzijn van uw trouwe viervoeter. Ik zal tijdens de behandeling daarom uiteraard zorgen dat onnodige stress wordt voorkomen.

Dit betekent in de praktijk dat uw huisdier wat langer bij me is dan u misschien gewend bent, maar ik neem graag de tijd voor uw huisdier.

 

 

Ik bied de volgende behandelingen aan: plukken, uitdunnen (effileren),knippen, scheren, ontwollen, borstelen, kammen, ontklitten, wassen, nagels knippen, anaalklieren controleren en föhnen.

Ik werk met de beste natuurlijke shampoo’s die uitstekend geschikt zijn voor de huid en vacht. Ook voor probleemvachten heb ik de juiste shampoo’s.

Ik ben in het bezit van diversen specialisaties waaronder de Doodle, Yorkshire terriër, Poedel, en Pomeranian en ik volg uiteraard nog steeds regelmatig cursussen om up-to-date te blijven van de nieuwste technieken. Verder ben ik in bezit van een diploma voor huid- en vachtproblemen.

Voor puppy’s is het heel belangrijk om ze zo vroeg mogelijk te laten wennen aan de trimsalon, zodat een trimbeurt eigenlijk al snel heel normaal is. De beste leeftijd voor een puppy wenbeurt is tussen de 3 tot 5 maanden. Een puppy wenbeurt duurt ongeveer een uurtje. In dit uurtje worden ze gewassen, gefohnd, geborsteld, oogjes worden vrij geknipt evenals onderkant voetjes en uiteraard geknuffeld en mee gespeeld. Ik geef nog nog persoonlijk advies mee over  hoe u uw hind het beste kunt borstelen en u krijgt nog een leuk presentje mee.

Ik gebruik in mijn salon alleen maar hoogwaardige producten voor uw hond en kat, zo heb ik shampoo’s die alleen maar van natuurlijke producten zijn gemaakt en borstels en kammen die geschikt zijn voor uw maatje. Deze kunt u als u het nog nodig heeft ook bij mij aanschaffen voor thuis.